Ons werkende leven zit vol bijeenkomsten en sessies. Vergaderingen, teamdagen, brainstorms, project-kickoffs, heidagen en ga zo maar door. Op deze momenten willen jullie resultaatgericht én energie-gevend werken. Een sessie die naast doeltreffend ook ''gewoon leuk'' is. En misschien wel eens een beetje anders dan anders...

Herken je dit? Dan is een sessie met creatief verbindende aanpak wat jij zoekt. Ik help deze te ontwerpen en faciliteren.

 

Het kan bijvoorbeeld gaan om:

  🔥 Brainstorm sessies

  🔥 Kick-off sessies

  🔥 Samenwerkingssessies 

  🔥 Teamdagen

  🔥 Kampvuursessies (verhalen delen)

  🔥 Sessies over missie, visie en kernwaarden

 

Wat je kunt verwachten van een sessie met Vlam:

  ✔️ Veel interactie, dialoog en verhalen delen

  ✔️ De inzet van speelse en creatieve werkvormen

  ✔️ Resultaatgerichtheid op energieke wijze

  ✔️ Een waarderende, positieve insteek  (de wat-kan-wèl-mindset)

  ✔️ Aandacht voor vervolgacties

voorbeelden van sessies
lego

Aandacht voor het ''hoe nu verder?''

De teambijeenkomst was een succes. Er ontstonden waardevolle gesprekken over de teamdoelen, er was een leuke activiteit en er werd veel gelachen. Aan het eind van de dag klinkt dan ook unaniem: ''met deze inzichten moeten we wat gaan doen!''. De eerste dagen na de bijeenkomst bruist de energie nog na op de werkvloer. Maar daarna dooft het vlammetje langzaam uit. De drukke waan van de dag overschaduwt de goede voornemens. Langdurige vervolgstappen blijven uit en er verandert weinig.

Helaas is dit vaak de realiteit. Want hoe goed en leuk bijeenkomsten ook kunnen zijn, voor echte, langdurige organisatieverandering is het belangrijk dat hierop voortgebouwd wordt vanuit de dagelijkse werkpraktijk. Zodat het vuurtje blijft branden 🔥. Een advies over vervolgstappen neem ik daarom standaard mee in mijn werkwijze.

vervolgstappen


Geef jouw eigen inzet een inspiratie boost 
Stel je voor: er zijn redenen waarom je jouw bijeenkomst zelf wil faciliteren. Maar je bent nog zoekend naar de aanpak. Want hoe ga je zorgen voor een verbindende opening? Hoe pak je die presentatie aan op een inspirerende manier? En hoe stimuleer je het denken in kansen in plaats van problemen? 

Herken je dit soort vragen en kan jij wel wat meedenk-kracht gebruiken? Dan is de Vlam-strippenkaart een goed idee. 
Ik denk gericht met jou mee over het ontwerp van jouw bijeenkomsten. Flexibel en niet langer dan nodig. Zo heb jij de vrijheid om inspiratie in te zetten op diverse momenten gedurende een jaar. Neem contact met me op voor meer informatie.