De persoon achter Vlam

Achter Vlam zit een nieuwe-dingen-ontdekker, concept-bedenker en wat-kan-wél-afvrager. Mijn naam is Sharon van den Ham en in mijn werk combineer ik mijn creatief verbindende karakter met resultaatgerichtheid en nuchtere realiteitszin. Organisaties helpen om op een effectieve én sprankelende manier aan hun ambities te werken. Daar word ik blij van. 
Mijn eigen vuurtje laat ik op diverse manieren branden, met verwondering en inspiratie als belangrijke brandstof. Vanuit de natuur, reizen naar andere culturen, door oude filosofen, door moedige mensen die hun eigen pad kiezen en door stromingen als Deep Democracy en Appreciative Inquiry.
Ook de letterlijke vlam ontsteek ik graag; op pad met onze oldtimer-camper mag een kampvuur niet ontbreken 🔥

Bijdragen aan een betere wereld

Ik vind het belangrijk een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Daarom werk ik alleen voor organisaties met een duidelijke maatschappelijke bijdrage.  Dit doe ik eigenlijk al sinds mijn bijbanen. Zo werkte ik in mijn studententijd naast mijn studie Strategisch HRM  'aan het bed' als verpleegassistent. Ik droeg bij aan het welzijn van dementerende ouderen. Hier ervaarde ik hoe mooi het is om via je werk bij te dragen aan een betere maatschappij.  Dat wilde ik blijven doen!

Dat deed ik gedurende mijn loopbaan als consultant en HR Businesspartner. Ik coördineerde vele projecten en verandertrajecten, waarbij ik me steeds meer richtte op de zachte kant van organisatieontwikkeling. Want thema's als samenwerking, cultuur, leiderschap en onboarding geven me energie. Vanuit Vlam combineer ik mijn kennis en ervaring met mijn creatieve brein en dat is een fijne cocktail!


Ik geloof en zet in op de kracht van:

🌟Écht verbinding maken van mens tot mens

🌟Actie! Via kleine stappen beweging creëren

🌟Verhalen die raken

🌟Verwondering en nieuwsgierigheid

🌟Een waarderende focus

🌟Meervoudig kijken naar een vraagstuk

Waarom de naam Vlam?

🔥 Het vuurtje in organisaties aanwakkeren is waar ik voor ga

🔥 Een vlam geeft energie en sfeer

🔥 Een vlam is altijd in beweging

🔥 Een vlam kan klein zijn, maar toch iets groters op gang brengen

🔥 Als medewerkers vlammen groeit een organisatie

🔥 Rond het kampvuur ontstaan de mooiste gesprekken

kampvuur